Saham Oh Saham….

24 Jun

Hari ni kecoh tempat kerja teman pasal satu saham ni nama nya KEURO sebab ada pegawai teman di opis tu beli saham ni. Saham ni saham betoi tau ( bukan skim cepat kaya yee.. ) yang di kendali oleh sebuah syarikat di Malaysia untuk buat lebuh raya baru antara Banting, Selangor ke Taiping, Perak ( tapi ntah bila projek nak jalan tak tau ler dari tahun 2007 dah dengar projek ni dah..).

Kami ramai-ramai mula usik pegawai tu…” Macam mana saham hari ni OK ke tak, boleh aku join sekali…”.

Kemudian dia jawab.. ” dah naik dah dari 0.82 masa dibeli, sekarang dah 0.90 seunit”.

Aku pun sambung lagi.. ” tinggi tu aku ingat nak join, kalau cm tu tunggu sampai jatuh 0.60 seunit baru engkau bagitau kat aku, baru aku beli…”…lepas tu habis semua kawan kerja gelak ramai-ramai….ye le dah jatuh saham nak buat apa belikan, masa dia nak naik ler baru beli….macam-macam ada..saham oh saham…

p/s : hati tu tergerak jugak nak main saham ni tapi tak tau pulak, silap-silap terlingkup di buat nya…

Advertisements

6 Respons to “Saham Oh Saham….”

  1. suri Cahaya Cinta Jun 24, 2010 pada 7:57 pm #

    hehe..tahu tak per.baik kita cuba simpan duit skit2 lagi baguh.heheee

    • myblog33r Jun 24, 2010 pada 8:14 pm #

      tapi hati tu nak jugak try rasanya…hehehe

      • bujang3 Jun 25, 2010 pada 7:42 am #

        try jgn tak try…. dah kaya nanti, belanja kawan-kawan… he.he!!!

    • bujang3 Jun 25, 2010 pada 7:43 am #

      tak nak try sekali ker, untung-untung boleh kaya !!! silap-silap boleh kayap !!! kih..kih..kih!!!

  2. suri Cahaya Cinta Jun 26, 2010 pada 3:53 pm #

    harI INI HARI SABTU..
    ada sebahagian jer yang blh dipercayai..
    ada gak setegah org main kejap je saham ni pastu terus stop time sham tgah naik.bukan apa takut rugi loh..hehehee

  3. myblog33r Jun 26, 2010 pada 11:44 pm #

    betoi..betoi..tu yang susah main saham ni kan takut rugi beso, bukan untung beso..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: